Paradisalléen 8, 5232 Paradis : Tlf 55 92 77 10 : e-post elu@erstad-lekven.no : Org.nr. 974 279 363

HopHus - Fellesarealer

Vi har planlagt et prosjekt med gode fellesarealer både ute og inne.

Utvendig

Det er fellesarealer både på forsiden og baksiden av bygget.

Illustrasjonsplanen viser omtrent hvordan disse arealene er tenkt organisert, men det vil bli gjort detaljtilpasninger etter hvert som prosjektet blir ferdig detaljplanlagt.
Vi har planlagt et stort lekeareal for de minste barna. På dette arealet monteres lekeapparater. Noen som flytter inn har egne barn som ofte vil leke ute. Det vil også bo mange besteforeldre og kanskje også oldeforeldre i leilighetene som vil ha glede av å bo i et prosjekt med gode lekearealer for barnebarn og oldebarn. Det blir lettvint å gå ut for å leke når de små som er besøk kjeder seg.
Vi har også tenkt at det skal plasseres noen hagebenker ved lekeplassen for at de som er med de minste barna skal kunne sette seg ned og se på leken.


Utearealene skal brukes av felleskapet. På fine sommerdager kan det arrangeres felles grillkvelder, det har vært en suksess på andre prosjekter vi har bygget. Fellesarealene skal bidra til å øke trivselen og skape god kontakt mellom de som bor i prosjektet.
Hva med et urtebed i utkanten av hagen? Det er fort gjort å glemme å kjøpe salvie, timian eller rosmarin. Da kan det være greit å kunne gå ut og plukke en kvist av det som mangler.

Vestilbyle med fellesrom

Norge er en vaffelnasjon, men noen ganger kan pannekaker og boller også være ok. Vi har plassert fellesrommet som en integrert del av inngangspartiet. Dette er ikke tilfeldig, det må legges der folk møter hverandre og kan velge å slå seg ned for en prat uten at det er planlagt.
Det er her vaflene kommer til nytte. Duften av nysteikte vafler og nytrukket kaffe kan lokke mange til å sette seg ned og ta en pause. Det kan være lurt å ha faste dager med samlinger, gjerne med innlagte aktiviteter som quiz eller bridge. Det er alltid noen som vil synes det er greit å organisere denne type aktiviteter. Kanskje bør det opprettes en komite som tar seg av fellesaktiviteter?
Vi spanderer vaffelrøre og kaffe de første gangene for å bidra til at det hele kommer i gang.
Noen ganger vil det være kjekt å se TV sammen med andre. Eksempel på dette er store idrettsarrangementer, konserter og f. eks. Grand Prix. Derfor blir det TV i fellesrommet.

Trimrom

Vaflene er ikke kalorifattige og det må trimmes for å holde kroppen i god stand. Noen ganger passer det ikke å gå ut eller det er rett og slett for surt og kaldt til å stikke nesen utenfor døren. Da kommer trimrommet til nytte. Her kan kroppen strammes opp og kondisjonen vedlikeholdes. Vi håper det vil bli et mye benyttet rom. Så langt har vi ikke laget forsalg til regler for bruk av rommet, men blir det kø og ventetid kan det settes opp timebestillingsskjema på veggen i trimrommet.
Noen vil kanskje kvi seg til å ta rommet i bruk, de kjenner ikke apparatene og vet ikke hvor de skal begynne. Fortvil ikke, vi vil lage til et opplegg der vi får tak i en god trener som kan vise hvordan apparatene brukes og hvordan den enkelte bør legge opp sin trening. Vi vil sette av 2-3 kvelder med slik instruksjon for at flest mulig skal få anledning til å være med (må deles i passende grupper).